Langnek

Corantijnschool Amsterdam-West

Het derde en laatste grootschalige project op de kaleidoscoopschool de Corantijn. De school wil een soort van langnek gaan maken. Serge van Empelen heeft acht schetsontwerpen gepresenteerd aan een onafhankelijke kunstcommissie. Hieruit is een ontwerp gekozen met uiteindelijk een combinatie van een aantal ontwerpen.

De leerlingen hebben ieder een eigen ontwerp gemaakt voor de huid van de Langnek. De kunstcommissie en de leerlingen hebben hier weer een ontwerp van uitgekozen en Serge heeft een schaalmodel van de Langnek gemaakt met het winnende patroon erop geschilderd. 

Uiteindelijk kon het realiseren van de Langnek op ware grootte beginnen. Van kuif tot teen is het beeld drie meter hoog. Na vele uren beeldhouwwerk in het atelier van de kunstenaar is de Langnek in de hal van de school gebracht en gemozaïekt door alle leerlingen van de Corantijn. De Langnek is op zijn definitieve plaats getakeld en staat nu in de tuin van de Kaleidoscoopschool de Corantijn aan de Hoofdweg in Amsterdam Baarsjes.

   

Mede mogelijk door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

terug naar projecten

E-mailen